You are currently viewing KONKURSAS „JAUNASIS TECHNIKAS“

KONKURSAS „JAUNASIS TECHNIKAS“

Jau daugelio mokyklų pradinukai išbandė jėgas tradiciniams konkurse „JAUNASIS TECHNIKAS“, kurį organizuoja Moksleivių techninės kūrybos centras. Organizatoriai atvyksta į kiekvieną užsiregistravusią mokyklą ir praveda trijų skirtingų techninių užduočių rungtis. Šio konkurso išskirtinumas: dalyviai prieš dieną – dvi, padedant moksleivių techninės kūrybos centro pedagogams, pasigamina sklandytuvo „Bitinėlis“ modelį ir varžybose išbando skridimo trajektoriją bei atstumą. 

Ypač gerai sekėsi Žaliakalnio progimnazijos mokiniams, kruopščiai pasigaminusiems lėktuvėlį. Todėl ir sklandymo varžybose jie buvo nepralenkiami.

V. Kuprevičiaus progimnazijos trečiokams gerai sekėsi priimti techninius sprendimus ir greičiau išvairuoti magnetu varomą automobiliuką mini trasoje.

Nemenkas iššūkis VDU „Atžalyno“ progimnazijos ir Kovo 11 – osios gimnazijos pradinukams buvo smulkiosios motorikos užduotis. Susikaupti ir pasukti galvas teko technikos terminų loginiuose labirintuose bei nuotaikingoje geometrinių figūrų dėlionėje.

Jau pasigamino „Bitinėlius“ ir laukia varžybų bei techninių užduočių konkurso dienos dar kelių mokyklų pradinukai.

Neliūdėkite, jūs dar galite tapti dalyviais ir nugalėtojais! Visą balandį ir gegužę moksleivių techninės kūrybos centras tęsia konkursą „Jaunasis technikas“ pradinių klasių mokiniams mokyklose. Jei tik suskubsite – suspėsite 😊.

Registracija tel.: 867133075