You are currently viewing „LIETUVOS TRASOS 2022“ I ETAPO VARŽYBOS

„LIETUVOS TRASOS 2022“ I ETAPO VARŽYBOS

Vasario 5 dieną Moksleivių techninės kūrybos centre vyko trasinių automodelių sporto „LIETUVOS TRASOS 2022“ I ETAPO varžybos. Lenktynių trasoje ratus suko Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, Klaipėdos mokinių saviraiškos centro ir Kauno moksleivių techninės kūrybos centro jaunieji konstruktoriai. Varžybos vyko keturiose automodelių klasėse.

Prizines vietas F – 1 klasėje iškovojo jaunieji konstruktoriai iš Vilniaus ir Klaipėdos – Džiugas Gilys – pirma vieta, Arijus Mikelis – antra vieta, Tumas Rimšelis trečia vieta.

G – 12 automodelių klasėje nepralenkiami buvo taip pat mūsų svečiai. Pirma ir antra vietomis pasidalijo Klaipėdiečiai Dovydas Vaičiulis ir Markas Avdejevas. Trečia buvo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro atstovė Justina Alechnavičiūtė, tačiau INT – 32 ir ES – 24 klasėje ši mergina buvo nepralenkiama– laimėjo pirmąsias vietas. Klaipėdiečiai Markas Avdejevas ir Dovydas Vaičiulis liko antroje ir trečioje vietoje INT – 32 klasėje. ES – 24 klasėje antrą ir trečią vietas pasidalijo Dovydas Vaičiulis ir Jonas Šidiškis. Moksleivių techninės kūrybos centro jaunieji modeliuotojai šį sykį prizinių vietų nelaimėjo, tačiau, kaip ir likusieji be prizų dalyviai bei svečiai, namo grįžo nešini suvenyru ir padėkomis.

Pirmasis „Lietuvos trasos2022“ etapas baigėsi. Susitiksime antrąjame etape jau netrukus, o „Lietuvos trasos 2022“ finalas numatytas gegužę Vilniuje.