You are currently viewing „KURIU ROBOTĄ 2″

„KURIU ROBOTĄ 2″

Tikslinėje stovykloje „Kuriu robotą“ skirtoje 7 – 9 klasių mokiniams, kurią jau antrą kartą organizavo Kauno moksleivių techninės kūrybos centras, buvo 13 dalyvių.  Užsiėmimus Kauno technikos kolegijoje vedė patyrę dėstytojai. Stovykloje mokiniai pramogas derino su rimtais darbais. Susipažino su naujausiomis technologijomis KTK laboratorijose, kūrybinėse dirbtuvėse išmoko lituoti schemas su naujausia litavimo įranga, pasigamino ir programavo robotuką. Edukaciniuose užsiėmimuose sužinojo robotų kūrimo pradmenis: įsigilino į elektronikos komponentų funkcijas ir jų paskirtį, sužinojo, kas sudaro robotą, ko reikia, kad jis „atgytų“,  vykdytų užduotis.

Mokiniai lankėsi elektroninės įrangos, daviklių ir elektromechaninių mazgų automobilių pramonei gamybos įmonėje LittelFuse, Kauno III forto kareivinių kazemate su menininko G. Velykio pagalba tapo „stympankeriais“  Šios edukacijos metu nereikalingas smulkmenas – įvairias radijo, telefonų, laikrodžių, ir kitų prietaisų smulkias detales, sudėliotas ir apdirbtas steampunk technologija, pavertė meniniu kūriniu. Labirintuose ieškojo sprendimų, lankų arenoje varžėsi kas taiklesnis.

Jaunoji karta savo ateitį vertina per perspektyvos prizmę, todėl keičiasi požiūris į techninius mokslus bei studijų programas. Lyderių pozicijose įsitvirtina techniniai ir tikslieji mokslai. Kauno moksleivių techninės kūrybos centras planuoja plėsti techninės kūrybos veiklas ir toliau aktyviai bendradarbiauti su Kauno technikos kolegija.